Голем интерес кај битолчани за филмот „Света Петка – Крст во пустината“

Синоќа беше премиерата на филмот „Света Петка – Крст во пустината“ во…

Филмот за Света Петка на почетокот на ноември во 3Д кино Битола

Сите го знаеме нејзиното име, но дали ја знаеме и нејзината приказна?…