грижа

Ако размислите добро, ќе сфатите дека најмногу ве нервираат глупости и ситници. Свеста дека нема горливи проблеми во вашиот живот (болест, болест на дете, живот на работ на егзистенцијата) е доволна за да ве смири и во исто време да спречи оштетување на нервниот систем, а со тоа и развој на болести и предвремено стареење.

Обезбедувањето добро здравје и долг живот е прилично едноставно. Проблемот е што повеќето луѓе не разбираат едноставни работи, тврдат руските лекари.

За да живеете долг живот без болести, треба целосно да ги прифатите и следите следните три работи:

1. Сите болести почнуваат од нервите

Овој факт, велат руските експерти, е непобитен бидејќи мозокот го контролира целото тело преку нервниот систем.

Ако има нарушувања во работата на нервниот систем, се разболуваме.

Која болест ќе се појави и колку тешка ќе биде, зависи од оштетувањето на нервниот систем.

2. Нервозата произлегува од проблеми, но не решава ниту еден

Можеби звучи како парадокс, но тоа е голата вистина – колку повеќе проблеми има човекот, толку станува понервозен, а тензијата што ја создава нервозата не спречува да размислуваме со ладни глави и да најдеме решение.

И многу луѓе се свесни за тоа, но едноставно не можат да се смират.

3. Постојат неколку ситуации за кои навистина вреди да се грижите

Ако размислите добро, ќе сфатите дека најмногу ве нервираат глупости и ситници.

Свеста дека нема горливи проблеми во вашиот живот (болест, болест на дете, живот на работ на егзистенцијата) е доволна за да ве смири и во исто време да спречи оштетување на нервниот систем, а со тоа и развој на болести и предвремено стареење.

Единствената работа за која треба да се грижиме

Најважно е да се грижите за себе и за здравјето на вашите најблиски.

Се друго е решливо.

За жал, многумина го сфаќаат ова само кога е предоцна.

meblo trejd kabanici
Читај бе КНИГА: Тајни чувани до гроб – Тами Хоуг
Тајни чувани до гроб – Тами ХоугМариса има минато полно со тајни …
Јована Василевска од ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола со медал на детскиот ликовен конкурс во Питешти, Романија
Согласно објавените резултати од првото издание на новоформираниот детски ликовен конкурс со …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…