couple 4641033 1280

Секој пат кога некој ќе ве повреди, прашајте го дали сега му е полесно. Дали се чувствува подобро поради тоа што ви го направи? Дали неговиот живот сега има повеќе смисла? Секој пат кога некој ќе ве повреди, погледнете го во очи, а потоа свртете се и одете си.

Има некој чуден ген кај човекот или нешто друго што кога е незадоволен од својот живот има потреба да уништи и туѓ. И подеднакво, има нешто во среќниот човек кој сака да ја шири својата среќа на другите.

Секој пат кога некој ќе ве повреди, знајте дека тоа е уморна личност, личност која е уморна од животот, која повеќе не е сигурна во себе и која не знае која е неговата вистинска цел. Раната ќе ве боли некое време, а потоа болката ќе почне да се намалува. Но, она што се случува во таа личност нема да исчезне само по себе, освен ако не одлучи да направи нешто.

Оставете го туѓиот живот и погледнете го својот. Престанете да се грижите за туѓите грижи и погледнете ги вашите. Оставете го другиот и посветете се на себеси.

Марио Жувела

Сирма Спиркоска поканета на 25. колонија во Евора, ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола со 40 награди од Португалија
Организаторот на светската детска ликовна колонија по конкурс „Евора" во истоимениот град …
Дисциплина, послушност и самоконтрола кај малите деца со методот Монтесори
Од сите главни области на самоформирање на детето – координирано движење, независност …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…