Причината не се слабите нерви, немањето трпение, непознавањето на целата ситуација. Тоа е игра на оправдување на нешто што никогаш не може да се оправда. Во исто време, не барате изговори за вашите лоши работи на другите. Ако не се способни да се јават и да се извинат за нешто што не е во ред, дали ќе најдете некое оправдување за тоа и ќе го турнете цел живот во бездна.

Престанете да имате изговори за нечие лошо однесување кон вас. Кога луѓето лажат во твоите очи, не е важно што ќе слушнеш или што веќе знаеш, туку прашање е да се биде првиот знак на непочитување. Не ги оправдувајте со изговор дека се бранат или дека можеби немате право да ја знаете вистината бидејќи сето тоа може да се реши на друг начин. Подобро сиромашен коњ отколку никаков коњ.

Престанете да имате изговори за нечие лошо однесување кон вас. Не е важно дали си на прво, второ или последно место, важно е сите да се третираат исто, секој заслужува барем минимум почит. Ако сте сретнале вербален напаѓач, му давате до знаење што прави, дека тоа не е мала работа и дека постојано се потценува, исмева, омаловажува себеси и еднаш засекогаш во животот го затвора тој модел на однесување.

Престанете да имате изговори за нечие лошо однесување кон вас. Никогаш не го толерирајте деструктивниот свет на физичките насилници бидејќи тоа е пат од кој нема враќање, тој ги крши сите морални и човечки граници, а кога ќе ги прекршите тие граници повеќе не го живеете својот живот, живеете ја насилната волја на луѓето кои ја изгубиле контролата врз нивните животи. Започнете го животот од почеток, поставете граници, поставете стандарди, поставете ја љубовта во центарот на врската. Оние кои не го прифаќаат ова имаат отворени врати.

meblo trejd cesmi во боја
jk travel borovec
Бутин: Немојте да попуштате – го боли светот
Пишува Биљана Т. Димко Грев ми е. Ме боли душата. Срцето да …
Шејмус Мекгарви: Моќта која ја носи кинематограферот на сет, може да ги направи нештата спектакуларни
Кинематограферот Шеjмус Мекгарви, добитникот на наградата „Златна камера 300" за особен придонес …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

Смела и гламурозна креација на Александар Ортак за матурски фустан

Матурската прослава е крајната точка на едно прекрасно животно поглавје исполнето со…