Не го трошете животот на некои луѓе чии заеднички денови беа повеќе лекции отколку збирка убави спомени.

Не го трошете животот на оние кои бараат од вас да се откажете од вашите верувања за да се усогласат со нивните. Не трошете го својот живот, зборови или знаци на внимание на оние кои ве ставаат на дното на нивната листа на приоритети додека вие ги ставате на врвот на неа. Вашите денови нема да завршат добро. Дали сакате да жалите за тоа потрошено време?

Не трошете го вашиот живот на некои луѓе кои постојано ве потсетуваат на нивната вредност индиректно, а со тоа ја намалуваат вашата. Не го трошете животот на луѓе со кои во разговорите секогаш бирате зборови, а ако сте кажале нешто погрешно, долго ги чувствувавте последиците. Не го трошете животот на оние кои никогаш не ги виделе твоите солзи, оние кои никогаш не разбрале што се крие зад твоето насмеано лице, оние кои немале трпение за твоите слабости.

Не го трошете животот на луѓе кои никогаш не ве чекале, а можеби тоа чекање било само за нив. Не трошете ја својата енергија за да ја трансформирате нивната глума во други значења, да ги оправдате нивните лоши постапки, да ја толкувате нивната љубомора и завист како голема грижа и љубов кон вас. Никогаш не излегува добро. Само добри плодови можат да дојдат од добро дрво, а расипани плодови од лошо дрво.

Не трошете си го животот на луѓе чија рамнодушност кон вас е толку голема што може да се види од вселената, но вие сте единствените кои не ја гледаат затоа што се плашите да ги отворите очите и да ја погледнете реалноста како што навистина е. Не го трошете животот на оние околу кои чувствувате некој страв затоа што стравот нема никаква врска со љубовта. Заштитете го вашето време бидејќи е ограничено и брзо истекува. Нема да добиете повеќе од тоа. Само така ќе покажете колку се грижите секој ден да си го дозволите она што навистина го заслужувате.

Марио Жувела

  Напишете коментар

  Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

  Претплатете се за новости

  You May Also Like

  Кармен Ексклузив заедно со своите пријатели и клиенти прослави 30 години успешно работење

  30 години „за влакно пред другите“. 30 години пример за многумина како…

  Грција втора во светот според бројот на најчисти плажи – 581 плажа ја доби ознаката Сино знаме, Халкидики убедливо води

  Грчките плажи се меѓу најчистите во светот, а Халкидики и островот Родос…

  НЕЗАБОРАВ 2022 Песни за Битола – втор дел (ВИДЕО)

  Ако одите во Битола, на Дулие градот ќе ви ги отвори своите…

  Новата песна на битолската група „Фаворити“ совршена за првиот свадбен танц

  „Ти си ми сè“ е името на новата песна на битолската група…