beautiful 1867874 1280

Многупати ќе почувствувате дека некои луѓе ве избегнуваат. Нека ја бараат среќата каде што сакаат. Ако не сте им направиле ништо или не сте им посакале зло, не дозволувајте тоа да ви пречи. Кој знае што им се случува во главата. Почитувајте се себеси и не ги намалувајте стандардите во овие тешки моменти. И да си дозволите да ве манипулираат чувствата. Колку што луѓето ве почитуваат, толку длабоко во себе се почитуваат себеси. Секој е голем за големите луѓе. Малите луѓе се сметаат само себеси за големи.

Кога ќе почувствувате дека некои луѓе ве избегнуваат, тргнете се од нив. Да се ​​има свој мир и да се има свој свет е бесценето. Заблагодарете им се за моментите во кои беа со вас и посакајте им среќен пат. Секоја среќа што ја посакувате за другите ќе ви се врати. Секоја несреќа што ќе ја посакате ќе ви се врати. Луѓето рекле: „Кој копа дупка на друг – самиот паѓа во неа“. Живејте на таков начин што никој што ќе влезе во вашиот живот со добра намера да не се чувствува како да го избегнувате. На овие другите, посакајте им среќен пат.

Марио Жувела

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…