candle 1281245 1280

Не случајно најубавите и најдобрите луѓе што ги познаваме се оние кои претрпеле многу порази и загуби во животот, научиле за страдањата и сепак нашле излез од сето тоа. Тие стекнале моќ на емпатија, нежност, развиле грижа и љубов кон другите. Убавината на нивната личност не е нешто што им беше дадено само при раѓањето. Тие го стекнале со поминување низ пеколот.

Добрите луѓе не се раѓаат добри. Тие се направија такви – избраа да не бидат жртви, да не се откажуваат.

Добрите луѓе внесуваат светлина во нашите животи затоа што успеале да го најдат својот пат надвор од темнината.

Ова се најдобрите цитати кои ги опишуваат добрите луѓе:

„Кога имаш „добро срце“… Многу помагаш, многу веруваш, многу даваш, многу сакаш и изгледа како секогаш да си најповреден“.

„Луѓето со меки и добри срца не се будали. Тие знаат што им направиле другите, но простуваат одново и одново затоа што имаат толку убаво срце“.

„Ниту една убавина не свети толку светло како доброто срце“.

„Најкорисното богатство на една личност не е глава полна со знаење, туку срце полно со љубов, со уши кои слушаат и раце кои се подготвени да помогнат“.

„Ништо не влијае на добрата душа и на доброто срце повеќе од животот меѓу луѓето кои не го разбираат тоа“.

„Добрите луѓе се како свеќи. Горат за да им дадат светлина на другите“.

„Ако мислите дека вашата добрина и добро срце само ќе ве доведат до отфрлање и страдање, не дозволувајте тоа да ве промени. Ако сте внимателна личност која прави добри работи, не застанувајте само затоа што луѓето на кои им давате не го гледаат доброто во вас. Проблемот е во нивната реакција или недостаток, а не во вас. Не се менувај. Тие се оние кои треба да се променат. Продолжете да бидете љубезни, грижливи и љубезни“.

„Подобро да се биде сиромашен, но со добро срце, отколку богат со лоши намери“.

„На крајот на денот, нема да се сеќавате на личност со убаво лице. Ќе ги паметите оние со убави срца и души“.

„Убава личност е личност со добро срце. Ако имаш добро срце, никогаш нема да бидеш грд“.

meblo trejd kvaki
Читај бе КНИГА: Тајни чувани до гроб – Тами Хоуг
Тајни чувани до гроб – Тами ХоугМариса има минато полно со тајни …
Јована Василевска од ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола со медал на детскиот ликовен конкурс во Питешти, Романија
Согласно објавените резултати од првото издание на новоформираниот детски ликовен конкурс со …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…