woman g40e9fc335 640

Барајте страсни, силни, среќни луѓе. Тие се како ѕвезди – додека не ја кренете главата, не можете да ги видите. И кога ќе ги потонете очите во ѕвезденото небо, сфаќате дека ги има безброј.

Барајте ги своите луѓе. И за нив е тешко. И тие имаат црни денови, грешки и падови. Но, тие се подготвени да поминат низ страв, да влијаат на текот на работите, да го диктираат темпото на живот. Во нешто се подобри, во нешто полоши. Не завидуваат и не се жалат. Тие со благодарност ги очекуваат подароците на судбината и се сакаат себеси, бидејќи среќата им се насмевнува.

Барајте верни и чесни луѓе, кои нема да кријат злоба и солзи зад лицемерието и лажната насмевка. Го кажуваат тоа што го мислат. Некогаш е непријатно, некогаш е директно во срцето. Но затоа е фер. Не од злоба, туку од љубов.

Барајте ги оние кои искрено се радуваат, се смеат гласно и слободно, мелодично и заразно. Оние кои не се кријат и не се срамат од својата радост.

Барајте ги оние што можете да ги сакате засекогаш. Побарајте ги оние кои стојат и ја чекаат вашата љубов. Со кој ќе поврзете две езера и ќе добиете море. Барајте луѓе кои се полни со живот. Барајте гласни луѓе, со брчки од смеење.

Побарајте ги во паркот и на сцената, тажни и среќни, мали и големи. Малку се како деца, низ животот минуваат со верба во добро, но гледаат се, и црно и бело, само што живеат за жолтото, црвеното, синото… Барајте ги.

Само треба да ја кренете главата…

meblo trejd aparati

Претплатете се за новости

You May Also Like

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…