страв

Бидете зафатени. Тоa е најевтиниот лек во светот, и еден од најефикасните.
Дејл Карнеги разви своја концепција за бесконфликтен и успешен однос. Тој имаше многу приврзаници на неговата теорија, но и оние кои беа против.

Сепак, никој не остана рамнодушен и корисно е да ги прочитате неговите совети:

1. Секој човек е будала најмалку пет минути во денот. Вистинската мудрост се сведува на тоа да не се надминува тој временски рок.

2. Ако судбината ви даде лимон, направете лимонада.

3. Научете да се ставате во позиција на друга личност и да разберете што нему му треба, а не вам. Целиот свет ќе биде со оној кој ќе успее да го стори тоа.

4. Бидете зафатени. Тој е најевтиниот лек во светот, и еден од најефикасните.

5. Ако сакате да промените некого, започнете со себе. Покорисно е и побезбедно.

6. Замислете ги најлошите последици што може да ги предизвика вашето дело, однапред помирете се со нив и потоа постапете!

7. Насмевката не чини ништо, но вреди многу.

8. Многумина викаат лекар кога им треба публика.

9. Луѓето не се заинтересирани ни за мене ни за вас. Наутро, напладне и навечер се занимаваат само со себе.

10. Кога човек започнува војна против себе, тој веќе вреди нешто.

11. Јасно е дека вашиот сопруг има недостатоци, но да е светец никогаш не би се оженил со вас.

12. Запомнете дека името на една личност за него е најслаткиот и најважниот звук на планетата на кој било јазик.

13. Тајната на нашата несреќа е што имаме премногу слободно време да размислуваме дали сме среќни или не.

14. За мудар човек, секој ден започнува нов живот.

meblo trejd alati
Сирма Спиркоска поканета на 25. колонија во Евора, ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола со 40 награди од Португалија
Организаторот на светската детска ликовна колонија по конкурс „Евора" во истоимениот град …
Дисциплина, послушност и самоконтрола кај малите деца со методот Монтесори
Од сите главни области на самоформирање на детето – координирано движење, независност …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…