Новата песна „Ми фалиш“ на македонско – српското дуо Стефанија & Владимир, е петта по ред композиција од нивниот албум, кој е во процес на создавање. Дуото е создадено во 2019та година. Начинот на презентација е автентичен, заради искреноста и оригиналноста која се пренесува од секојдневието кон уметноста.

2

Песната е преполна со емоции кои ги предизвикува секоја разделба помеѓу две битија. Поетично обраќање за силните чувства кои ги буди осаменоста. Потреба на сетилата од физичко присуство, допир и топлина за комплетно надоплонување на празнината која се јавува во душата. Болката носи во нова димензија каде започнува духовната поврзаност. Мислите се во потрага по сплотеност, а срцето чука во ритамот на вистинската љубов.

стефанија

Музичка и видео продукција – Welcome to Stefanija’s Music World

Текст/ Музика/Аранжман – Стефанија, Владимир

Гитари – Владимир

Синтисајзер и ефекти – Стефанија

Пијано – Бојан Матоски

Пратечки вокали – Стефанија

Микс/ Мастеринг – Стефанија

Камера/ Видео Монтажа – Стефанија

Локација – Anastasija Center, Битола

3

Претплатете се за новости

You May Also Like

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…