balcony 1834990 1280

Постои мислење дека кога човек се менува, се менува и неговата околина.

Се менува на два начина:

– Луѓето со кои имате силни врски, за кои сте вредни, почнуваат да се прилагодуваат поради фактот што сте се промениле. Само за да останат во контакт со вас. Ова се случува незабележливо и несвесно.

– Оние кои не можат да се вклопат во новата средина си заминуваат затоа што немаат за што друго да „фатат“. И доаѓаат нови, со кои имате сличност.

Вака се менува вашето поле. Но, постои замка: ако се промените за да ги промените другите, нема да успеете.

Мора да се промените за себе и заради себе.

Нема смисла да чекате и да барате промени од другите.

Ако нешто не ви се допаѓа кај другите, тогаш тоа е прашање на ваш избор – останете блиску до нив или оддалечете се.

Нина Рубштајн

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…