viber image 2023 01 05 10 34 04 070

Единствениот рецепт за тежок и неподнослив период – е движењето на сила. Да. Добро прочитавте. На сила.  Не постои друг начин.

Можеме да лежиме и да чекаме некој да ни помогне, но навистина нема смисла. Можеби, никој нема да дојде.

Можеме да лежиме и да чекаме оздравување, пак нема смисла.

Кога минуваме низ најтешкиот период  во нашиот живот – треба себеси да се присилиме на движење, на сила.

viber image 2023 01 05 10 29 14 865

Да се движиме во вистинската насока. На сила да работиме, разговараме, јадеме и пиеме, уредно да се облекуваме и да живееме на сила. Дури и да дишеме на сила.

Секојдневно по малку ќе се опоравуваме. Не гледаме кон назад, само напред.

Пополека ќе станува сѐ полесно. Животната сила ќе почне да ни се зголемува, а силата на отпорот да се постојано да се намалува .

И …ќе се спасиме од пропаѓањето.

viber image 2023 01 05 10 35 50 476

Тоа  е, понекогаш помага единствено  движењето, одењето понатаму. Така и добиваме помош.

И дишете убаво, на никого не му должите објаснување ако посакувате да бидете во мир со себе.

meblo trejd alati
Голем меѓународен натпревар во спортски танц во Битола
Голем меѓународен натпревар во спортски танц и 12 дисциплини кои на натпреварувачите им носат бодиви на светските ранг листи во организација на ТСК СТЕП …
Задушница – спомен за покојните
Задушниците се посебни денови одредени од црквата за спомен на покојните. Тоа се саботи посветени на сеќавање и молитвен спомен за покојните, кога им …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…