Извадок од „Слово за празниците“ од Свети Кирил Пејчиновиќ –  да бидеме раскошни во давањето

Годинава, во октомври еден од стожерните просветители во македонската книжевност, игуменот Кирил…

100 книги подарени на битолчани за престојните празници

Здружението ” ЛАТЕРАЛ” од Битола денес на Магнолија им приреди пријатно изненадување…

Кујна на солидарност пред големите празници

400 топли оброци беа поделени во акцијата „Food drive “ за социјално загрозените…