8 Март или турбофолк балада „Револуцијата ги јаде своите деца“

8 март одамна е обична дата во календарот. Концептот на Меѓународниот ден…

Честитка до граѓаните од Мебло трејд за празникот 8 Декември – Денот на Свети Климент Охридски

Мебло Трејд Битола на сите граѓани од Општина Битола им го честита…

НУУБ „Св.Климент Охридски“ – Битола со честитка за патрониот празник 8 Декември, Денот на Свети Климент Охридски

НУУБ „Свети Климент Охридски“ Битола на сите граѓани од Општина Битола им…

Денеска е празник на мајката Божја – Источен Петок Балаклија

Првиот петок по Велигден се вика Источен Петок Балаклија. Тој спаѓа во…