Недела на забранети книги од 1-ви до 7-ми октомври во битолската библиотека

По повод Неделата на забранети книги од 1-ви до 7-ми октомври 2023…

Нови наслови во Битолската библиотека

Нови наслови на книги во НУ Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“ – Битола

Книгодарителска акција – донирај книга за училишната библиотека на оу „Даме Груев“ Битола

Како општествено одговорна организација, РК Широк Сокак Битола организира акција за донации…

„Каде гори мислата за помислата просторна“ – поетски кулминации на Јасмина Јошевска

Јасмина Јошевска е родена на 18 март, 1980 година. Автор е на…

Кои се петте најпродавани книги на сите времиња

Низ историјата, книгите биле најважниот и најчесто користен извор на информации, образование…

100 книги подарени на битолчани за престојните празници

Здружението ” ЛАТЕРАЛ” од Битола денес на Магнолија им приреди пријатно изненадување…

Учениците и професорите од текстилната насока од СОУ „Таки Даскало“ во соработка со битолската библиотека изработија обележувачи за книги

НУУБ „Св. Климент Охридски“-Битола по повод месецот на книгата и училишните библиотеки,…

Битолскиот новинар-публицист, Марјан Танушевски донираше свои авторски дела во охридската библиотека

Проф. д-р Марјан Танушевски, новинар-публицист од Битола вчера беше во посета на…