Делегација од интернационалните гости на „Илинденски денови“ на средба со градоначалникот

Денес, на последниот ден од 52 издание на Републичкиот фестивал на народни…

Некогаш на ракометно немаше каде игла да се фрли за Илинденски денови, вели еден од првите водители на фестивалот, битолскиот новинар Димче Миновски

При крајот на 52. издание на фестивалот „Илинденски денови“ поразговаравме со Димче…
Погледни вест

Фолклорното шаренило во Битола низ објективот на Саше Богоевски

Улиците низ Битола деновиве се исполнети со шаренилото на фолклорот од неколку…