vrata

Кога и да ѝ се пожалам на мајка ми за моите маки, таа секогаш ми вели: Не ги знам сите детали, но можам да ти ја отворам вратата…

Кога првпат го слушнав тоа, бев многу изненадена. А мајка ми ми објасни: Сè може да ти се случи во животот, но едно не може: да не ти ја отворам вратата.

pexels domenico bandiera 5098564
meblo trejd cesmi1

Знај дека во секој момент, ако се измориш, не сакаш нешто да продолжиш, решиш да направиш револуција, губиш, се разочаруваш, се разболуваш, се лутиш (без разлика дали си во право или не) , кога ќе се запрашаш што да правиш и каде да одиш – дојди дома, кај мене. Ветувам дека нема да поставувам прашања. И ветувам мек кревет, вкусна храна за телото и душата, мачка да ти преде во скутот или што и да посакаш.

Тоа е среќа – да знаеш дека има некој што ќе ти ја отвори вратата.

Сирма Спиркоска поканета на 25. колонија во Евора, ДЛС „Свети Кирил и Методиј” Битола со 40 награди од Португалија
Организаторот на светската детска ликовна колонија по конкурс „Евора" во истоимениот град …
Дисциплина, послушност и самоконтрола кај малите деца со методот Монтесори
Од сите главни области на самоформирање на детето – координирано движење, независност …

Претплатете се за новости

You May Also Like

Чај од ловоров лист за кашлица и воспалено грло

Ловорот се користи во третман на дигестивни и кардиоваскуларни нарушувања, гихт и…

„Парите се отепувачка“ на Ристо Крле, актуелна реалност на Македонците, 84 години од првата изведба

Во 1938 година првпат беше изведена драмата „Парите се отепувачка“ од Ристо…

За лицемерното смирение…

Покрај вистинското смирение постои уште и лажливо смирение. Тоа е суетното “смирение”,…

Ново детско катче во Битола – Игротека Jungle fun

Битола доби уште едно катче наменето за најмилите – Игротека Jungle fun…