СОУ „Таки Даскало” Битола денеска на отворен ден ги запозна учениците од деветто одделение кои дојдоа да се запознаат со струките кои се нудат во ова училиште, но и иднината што тие струки ја нудат.

Имаше презентација на гимназиското образование и сите струки кои им се нудат на учениците (геолошко-рударска и металуршка, сообраќајна струка, графичка, градежно-геодетска, текстилно-кожарска, угостителско-туристичка и лични услуги), потоа имаше и музички концерт, модна ревија, изложби, радиодрама на учениците од билингвалните паралелки, професионално шминкање, подготовка на храна, мултиетничка кујна…

meblo trejd

Претплатете се за новости

You May Also Like

ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ Битола го доби признанието за Најдобра установа од областа на заштитата, образованието и рехабилитација на лицата со попреченост

Фондацијата ,,Професор д-р Љупчо Ајдински”, а на предлог на Сојузот на специјални…

Одлична можност доколку го зборувате германскиот јазик! Компанијата „Симпател Телемаркетинг“ вработува во Битола!

„Симпател Телемаркетинг“ е германска компанија која неодамна започна со работа во Битола,…

ДЛС „Свети Кирил и Методиј“ со апел за спас на Малиот Битолски Монмартр

Од Детското ликовно студио „Свети Кирил и Методиј“ Битола денеска преку социјалните…

„Големиот воин и неговата храбра ќерка“ – Биографија за Златко Неделковски напишана од неговата ќерка Дијана

Во Офицерскиот дом беше промовирана биографијата за спортската легенда на Битола, кик…